Sajtó fotók

A Diavetítés gombra kattintva, nem kell kockánként lapozgatnod. Visszatérés a Képlista gombbal történik.
Jótékonysági gulyásfőzés 2010 12 18

Nyári Virág Dorina ebben a hónapban töltötte be 9. életévét. Hat éve küzd gyermekkori rákbetegséggel. Magyarországon és Bécsben számos kezelésen, transzplantáción és a kezelésekkel járó gyötrelmeken van túl. Virágnak azonban a teljes gyógyulásig még számtalan megpróbáltatáson kell átküzdenie magát. A családot idegileg, fizikailag és anyagilag is felemészti ez a küzdelem, de nem adják fel. Szerencsére vannak emberek, szervezetek, vállalkozók, barátok, a média képviselői, akik anyagilag, lelkileg és adományok formájában próbálnak segíteni ebben az emberfeletti küzdelemben. A mai napon, a hetényegyházi Lovas étteremben jótékonysági ebédet szerveztek Virág gyógyulásának segítésére. A résztvevők személyesen találkozhattak Virággal és édesapjával. Biztos vagyok benne, hogy akik ilyen eseményre igyekeznek, rendkívül vegyes érzelmek és gondolatok kavarognak bennük. Sajnálat, aggodalom, valami szorongás. Milyen lesz a találkozás, hogy viszonyuljunk a gyermekhez, a családhoz? Mosolygunk és belül sírunk? Szeretjük, és egyben sajnáljuk. Ezek a kétségek gyötörnek. És, akkor találkozunk ezzel a csodás kis emberi teremtménnyel, aki annyi megpróbáltatáson, gyötrelmes kórházi kezeléseken, lelki megpróbáltatáson ment keresztül, amit mi fel sem tudunk fogni, hogy egy csapásra megváltozik minden. Ez a kilenc éves kislány mindent tud a betegségéről, életvidám, okos és kedves. Nem sajnáltatja magát, nem panaszkodik, felnőtt módon tárgyal, és mindenkit magával ragad. Nincs kétség tovább. Virágot nem sajnáljuk, hanem csodáljuk. Csodáljuk, mert nekünk felnőtteknek, példát mutatott kitartásból, küzdeni akarásból, emberi tartásból és reményből. Sokat tanulhatunk Tőle!

Séta  miskolci állatkertben 2010 11 01

A hétvégén halottainkra emlékeztünk. A családommal én is elutaztam szülővárosomba Miskolcra, hogy lerójuk kegyeletünket elhunyt hozzátartozóink előtt. Apám, nagy természetjáró volt, imádta a Bükköt, szerette az erdőt és az erdő is szerette őt. Sokszor jártunk együtt a Vadasparkba, valami késztetés hatására ezért úgy döntöttünk, hogy kimegyünk, a ma már Állatkert és Kultúrparkba. Az idő ragyogó volt, sokan voltak a Csanyik tetőn és megcsodáltuk a különleges állatokat. Apám lélekben ott sétált velünk. A fotók itt készültek.

Nyugdíjas találkozó a kecskeméti Repülőbázison 2011 06 09

Közel háromszázan voltunk. Jól éreztük magunkat.

Mesejáték és anyáknapja az óvodában 2011 05 13

A Széchenyi sétányi óvodások, az oktatási program lezárásaként, mesejátékok mutattak be a szülőknek, majd az édesanyákat köszöntötték, egy szál virággal, versel és az általuk készített ajándékokkal. Az óvodapedagógusok kérdésünkre elmondták, hogy a mesejáték egy, a gyermekek életkorát és fejlődését figyelembe vevő program része, mely rengeteg gyakorlással, tanulással és odaadással teljesedett ki. Pénteken ezt mutatták meg szüleiknek, nagyszüleiknek a gyermekek. A program zárásaként, az idei május első vasárnapi anyák napi köszöntőt is most tették meg. A mesejáték vidám perceket szerzett a jelenlévő közönségnek, ugyanakkor a szülői szeretet és büszkeség, könnyeket is csalt az arcokra. Az örömkönnyek végül, az anyák napi köszöntőn záporoztak igazán.

Nemzetközi Repülőnap 2010 08 07 Szombat

Lázár Vilmos is részt vett a rendezvényen.

Hóhelyzet 2010 01 31

Széchenyi város vasárnap

Izsák Sárfehér Napok 2009 09 24-27

A fotók a XXVI. Sárfehér Napok rendezvénysorozaton készültek. Az eseményhez kapcsolódott a országos fogathajtó bajnokság. Az ott készült fotókat a lovas fotók menüpont alatt találod.

Tourex 2010 Idegenforgalmi Szakkiállítás és Vásár

A Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központba rendezett kiállításon népművészeti alkotásokkal, művészeti bemutatókkal a Magyarok Világszövetsége is színesítette a programot.

Majális 2010 Kecskemét

Iskolai találkozó 2010 07 31

Öreg diák, nem vén diák. A borbási tanyasi iskola tanulóinak találkozója.

II. HÍRÖS KUPA Ejtőernyős Célbaugró Verseny Matkópuszta 2010 05 08

Második alaklommal rendezték meg, Kecskemét - Matkópuszta repülőterén az országos ejtőernyős célbaugró versenyt. Az eseményen 6 csapat, csapatonként 4 fővel vett részt a megmérettetésen, csapat és egyéni helyezésekért versengve. A háromnapos rendezvény második napján jártam a helyszínen.

Iszonyatos vihar Kecskeméten 2011 07 20

Szerda délelőtt minket sem került el az ítéletidő. A vihar percek alatt csapott le a városra, a tomboló szél fákat döntött az utakra, autókra. Jelentős anyagi károk keletkeztek. A vihar elvonultával megkezdődött a károk felszámolása, de az esti órákban ismét baljós felhők közeledtek. Szerencsénkre, a viharzóna a város határában kettévált, így az újabb természeti csapást megúsztuk. Az emberek szerint évtizedek óta nem látott vihart kellett átvészelnünk.

Nagy Szabolcs új ágyat kapott 2012 09 27

Elkészült Szabolcs új ágya. A rehabilitáció fontos része a környezet, amelynek egyik része a lakás megfelelő kialakítása. A társasházközösségben működő és ingyenes nővéri ellátást felajánló Óvári Bt. nővéreinek kezdeményezésére, a Miki Barkács üzlet és a Magyar Címke Kft. jóvoltából egy a Szabolcs számára egyedileg tervezett ágy került elkészítésre. Ezzel megkönnyítették Szabolcs önálló mozgásának lehetőségét az ágy és a kerekesszék között. Az átadásra csütörtökön került sor, amelyre a felajánlók szállították az ágyat, rendezték be a szobát, részt vettek a segítők és Nelly kutyus. Jó hangulatú, boldog délutánunk volt.

Termostar látogatás 2012 10 01

Látogatás a Termostarnál A Kecskeméti Hőszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója, Horváth Attila fogadta Nagy Szabolcsot szerdán a Termostar telephelyén. A meghívás célja az volt, hogy a szolgáltató vezetése és munkatársai nevében, Szabolcs terápiás kezelésének elősegítésére, több alkalomra szóló fitness és személyi edzővel rendelkező edzőtermi bérletet adományozzanak részére. Az ügyféltérben Horváth Attila, ügyvezető igazgató fogadott bennünket, ahol átadta az adományt és a Termosztár munkatársai nevében mielőbbi gyógyulást kívánt Szabolcsnak. Ezt követően, Berberovics István és Sahin-Tóth Edina kereskedelmi asszisztens kíséretében, megtekinthettük a cég fontosabb egységeit. Az itt eltöltött idő, a kedves fogadtatás felért egy terápiás kezeléssel.

Cellakutya program - Kutyás terápia a börtönlakóknak 2012 12 14

A kecskeméti Menhely az Állatokért Alapítvány az idén ismét elindította kutyás terápiás programját, a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet fiatalkorúak intézetében. A két évvel korábbi programot az intézet és az alapítvány is rendkívül sikeresnek ítélte, ezért az idén november 9-től december 28-ig, az intézettel szorosan együttműködve, 8 héten keresztül újra lehetőséget biztosítottak 5 fiatalkorú fogvatartott részére a programon való részvételre. Az oktatást dr. Juharos Ágota vezetésével, a Kutyával Egy Mosolyért alapítvány oktatói és trénerei végzik 5 kutyával. A terápia legfőbb célja, hogy a kutyák képzése alatt a fogvatartottak megtanulják a toleranciát, az együttműködést és az erőszakmentes életet. December 14-n az intézet sajtónap keretében fogadta a média képviselőit. Kovács Gyula bv. őrnagy, az intézet parancsnokhelyettese elmondta, hogy a program célja alapvetően kettős. Egyrészt minél több programot biztosítani a fogvatartottaknak, másrészt, hogy megtanuljanak viselkedni, mert tudat alatt nemcsak a kutya tanul, hanem főleg az, aki foglalkozik vele. A mostani programba főleg előzetes letartóztatásba lévő fiatalkorúakat vontak be. A program végén a fiatalok vizsgát tesznek. Dr. Juharos Ágota, a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány kuratóriumi tagjától megtudtuk, hogy a program felénél tartva nagyon jól haladnak a fiatalok és a kutyák is. Mivel a Menhelyes örökbefogadó program továbbra is tart, ezért volt rá példa, hogy a fogvatartott által mentorált kutyát örökbe fogadták, így új kutyust kapott, erre nagyon büszke is volt. Ugyanakkor, a program kezdetén a programba résztvevők egy pszichológiai tesztet is kitöltöttek, melyet a program végén megismételnek, így objektív személyiségfejlődési következtetéseket tudnak levonni a program fogvatartottakra való hatásáról, mely természetesen az intézetnek, az orvostudománynak és nem utolsó sorba képzésnek is hasznos információkat jelent. A nevét vállaló Koller Róbert, aki rablás miatt van előzetes letartóztatásba elmondta, hogy nagyon élvezik a programot. A börtön mindennapi szigorúan szabályozott légköréből péntekenként kijöhetnek az udvarra, foglalkozhatnak a kutyákkal és egy rövid időre elfelejthetik a benti dolgokat. Továbbá, hasznos dolgokat tanulnak arról, hogyan kell foglalkozni a kutyákkal, milyen parancsokat kell adni nekik, és amikor a kutya végrehajtja a feladatokat, az nekik is sikert jelent. Kérdésünkre elmondta, hogy kölcsönösen tanulnak egymástól, a kutya egy lelki segítséget is ad a szürke hétköznapok elviseléséhez.

Kökény Attila a Gong Rádióban 2013 02 01

Nagykőrösi hölgy nyerte a Gong Rádió zenei játékát. A nyereményt a győztes dal előadója Kökény Attila személyesen adta át. Részletek: http://gongradio.hu/?r=31&c=234413#/pics/cikkek/31/kokenyattila6_0.jpg

X-Faktorosok látogattak Kecskemétre 2013 01 24

Január 24-én Geszti Péter és X-Faktoros mentoráltjai, Oláh Gergő, Szabó Dávid, Fehér Zoltán tettek látogatást Kecskeméten. A program a Gong Rádióba kezdődött, ahol magáról az X-Faktorról, a fiúk „új” életéről, terveikről beszélgettek. Ezután a Wojtyla Barátságközpontba jótékonykodtak, fogadták a rajongókat és a média képviselőit. Nagy volt a népszerűség, telt ház várta őket. A rádió és a barátságközpont közötti rövid séta alatt is több autogramot adtak a rajongóknak. A rendezvény végén a fiúk személyesen vitték az ebédet a vendégek asztalához. Ezt követően a délutáni programot a Menhely az Állatokért Alapítvány telepén folytatták. Egy zsák kutyatáppal érkeztek a vendégek a telephelyre. Elmondásuk szerint, Geszti Pétert kivéve, nem voltak még ilyen helyen, ezért izgalommal várták a találkozást. Az Alapítvány munkatársai röviden tájékoztatták őket a működéséről, ezt követően körbesétáltak a telephelyen és megnézték az árva kutyusokat. A séta közben lehetőségük nyílt arra, hogy a kutyusoknak jutalomfalatot is adjanak, melyet ők és a kutyák is nagyon élveztek. Miután körbejárták a kenneleket, néhány kihozott kutyust meg is simogathattak. A jó hangulatú találkozás vegyes érzelmeket keltett bennünk. Dávid az összes kutyát hazavinné, ha tehetné, ugyanakkor elmondták, hogy úgy gondolják, az örökbefogadás nagy felelősség, viszont a kutyáknak szerető és gondoskodó gazdikra van szükségük, ezért mindenkit arra biztatnak, hogy felelősen fogadjanak örökbe minél több árva kutyát.

Nagy Szabolcs szülinap 2012 12 15

Rokonok, barátok, ismerősök, segítők, adományozók, támogatók, gyógyítók társaságában ünnepelte Szabi a 32. születésnapját. A buli végére megérkezett \"Bátor\" is, a \"kis\" segítőkutya.

Hírös Lovarda átadás 2011 10 21

Lázár Vilmos a Magyar Lovassport Szövetség Elnöke avatta fel az új kecskeméti fedeles lovardát. A Hírös Lovarda nem ismeretlen a kecskemétiek számára, hiszen néhány évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a lovaglás iránt érdeklődők előtt. Az október 21.- én megnyitott fedeles lovarda tovább bővítette a lehetőségeket. B.Tóth Ferenc tulajdonos, a megnyitó ünnepségen kiemelte, elsődleges céljuk volt, hogy a lovardát egész évben használhatóvá tegyék. A fő cél azonban továbbra is megmaradt, a gyermekek, az ifjúság nevelése, a lovak, a lovassport, a tanyasi élet megismertetése. A teljes mértékben saját erőből felépített lovas központtal régi álmuk teljesült. Feleségével, Ildikó asszonnyal, aki gyógypedagógus, úgy gondolják, hogy a gyermekeknek, már bölcsődés kortól el lehet kezdeni ezt a tevékenységet, melyet a gyerekek csodálatosan viselnek és élveznek. A központ, nem kimondottan versenyrendezésre épült, habár minden feltételnek megfelel, hanem az utánpótlás nevelését is kívánja szolgálni. Ehhez, kiváló oktatókkal, szakemberekkel rendelkeznek. Rendkívül fontos, hogy terápiás lovagoltatással, sőt kutyás terápiával lehetőséget biztosítanak, a sérült gyermekek fejlesztéséhez, gyógyításához. További céljaik között szerepel, hogy testnevelési órák megtartását biztosítsák a kecskeméti iskolák számára, kimozdítva a gyerekeket a nagyvárosból, a virtuális világból, a valós természetbe. Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét város alpolgármestere köszöntőjében elismeréssel szólt erről a nagyszerű kezdeményezésről, emlékeztetve a jelenlévőket, hogy ebben a rendkívül nehéz gazdasági helyzetben példaértékű ez a vállalkozás, melyhez sok sikert kívánt. Lázár Vilmos avató beszédében, azt hangsúlyozta, az elhivatott emberek erősítik egymást és ez egy nagy megerősítés, hogy vannak emberek, akik áldoznak ennek a sportnak. Emlékeztetett arra, hogy nem akárhol, hanem Magyarország Lovas Fővárosában Kecskeméten valósult meg ez a csodálatos beruházás, abban a városban, ahol négy fogathajtó világbajnokság került megrendezésre. Reményét fejezte ki, hogy az új nemzeti lovas stratégiával visszaszerezhető a lovassport presztizse. Ezekkel a gondolatokkal a Lovas Szövetség nevében, sikereket kívánva felavatottá nyilvánította az intézményt. Végezetül, az egyházak képviselői áldották meg és szentelték fel az új létesítményt. Az avatási ünnepség, a hagyományos szalagátvágással fejeződött be. Ezt, követően az ünnepségre meghívott vállalkozók és közéleti személyiségek, megismerkedhettek a lovardával, melynek keretében különböző lovasbemutatókat láthattak.

A Magyar Fogathajtó Sport Baráti Köre Egyesület jubileumi közgyűlése Kecel 2012 05 25

Jubileumi közgyűlést tartott a Magyar Fogathajtás Emlékbizottsága. 25 évvel ezelőtt, 1987. május 29. –n, a Bács-Kiskun megyei Nyárlőrincen alakult mag a Magyar Fogathajtó Sport Baráti Köre Egyesület, a Magyar Fogathajtás Emlékbizottsága. Az alapítók célja, a magyar fogathajtás hagyományainak őrzése, fenntartása, a világhírű sport és nagyjai emlékének méltó megőrzése az utókor számára. Amint, azt Deme János, a május 25.-n Kecelen, a Hatvani tanyán megrendezett jubileumi közgyűlésen ünnepi köszöntőjében hangsúlyozta, az egyesület 25 éven keresztül sikeresen teljesítette az alapítók által megfogalmazott célokat és ezt teszi a jövőben is. Az ünnepségen 12 alapító tag vett részt. Nekik emléklappal és emlékplakettel köszönte meg az egyesület eddigi munkájukat. Az alapítók nevében Janik József emlékezett meg, a megalakulás ötletéről, körülményeiről, az eltelt 25 évről. Megemlékeztek a fogathajtó sport elhunyt nagyjairól. A hivatalos programot követően ebéddel és kötetlen beszélgetéssel, az emlékek, történetek felidézésével záródott az ünnepi jubileumi közgyűlés.

Éves közgyűlés a Magyar Fogathajtó Sport Baráti Köre Egyesületnél 2012 04 13

Április 13-án, pénteken, Hetényegyházán tartotta rendes éves közgyűlését a Magyar Fogathajtó Sport Baráti Köre Egyesület. A Baráti Kör Elnöksége és hetényegyházi tagjai szervezésének köszönhetően, az egyesület több mint harminc tagja vett részt az eseményen. A közgyűlés, elhunyt fogathajtó barátainkra történő emlékezéssel kezdődött. Az elnökségi és ellenőrző bizottsági beszámolót követően, a közgyűlés aktuális kérdéseket vitatott meg. Zárásként finom ebéd keretében kötetlen baráti beszélgetés következett, majd a fogathajtó pályán edző, négyes és kettesfogatok felkészülését láthatták a jelenlévők.

Végre itt a tél 2012 02 04

Sokaknak bosszúság, a gyermekeknek öröm volt a tél első igazi havazása. Szombat délelőtti sétánk során a Széchenyivárosban, mindkettőről szerezhettünk tanúbizonyságot. Az összkép azonban azt sugallta, hogy a felnőttek, gyerekek és a zord időben is kimerészkedő kutyások is élvezték az első igazi téli napot. A kisebb dombok megteltek szánkózó gyerekekkel és szülőkkel, a parkban hóembert építettek. Az autótulajdonosok a havat söpörték autójukról. A közlekedés láthatóan lelassult, a hómunkások közben a járdákat és utakat igyekeztek járhatóvá tenni.

Hírös Lovarda Mikulás 2013 12 05

Hó hiányában, fogaton érkezett a Mikulás a Hírös Lovarda kis lovasaihoz. A három póni húzta szánon, a gyerekek együtt utazhattak a Mikulással. Ezt követően a gyerekek kíséretében a vendégházba tette le puttonyát és osztotta ki ajándékait a kis lovasoknak. A gyerekek egy rövid zenei műsorral köszöntötték a messzi útról érkezett fehér szakállút.

Kezdőlap >>>

Share

Nem lehet hozzászólni.